Mouhammed Saeid på plan

Efter matchen: Saeid tvåmålsskytt mot Kalmar

2023.02.20 | Herr | Lotta Fjällström

På Gasten IP i Kalmar spelade herrarna på söndagen första omgången av Svenska Cupens gruppspel. Det var också årets första tävlingsmatch.

Mohammed Saeid blev tvåmålsskytt, men det räckte tyvärr inte till några poäng – trots att man stundtals skakade om Kalmar FF.

Kalmar FF – Trelleborgs FF, 3-2.

-Där var en hel del positivt att ta med oss härifrån, säger Per-Ola Ljung efter matchens slut.

-Vi ville åka dit och verkligen se ut som ett bra lag. Vara samlade och ligga rätt i positionerna, visa en mentalitet mot ett bra Allsvenskt motstånd att vi vill skaka om dem – vilket vi gör stora stunder under matchens gång också.

Matchen, som då spelades på Gasten IP, hade 1037 åskådare, till och med solen var där.

Kalmar FF tog ledningen i matchen i 34e minuten. 1-0 till hemmalaget, som dessförinnan haft två bollar i nät – men korrekt avblåsta för offside.
Den ledningen blev dock kortvarig, då gästande TFF kvitterade några minuter senare. Målet gjorde då Mohammed Saeid, framspelad av Othmane Salama.

I paus skulle det dock vara hemmaledning, då Kalmar FF gjorde 2-1 – precis innan de 45 var spelade.

Direkt i andra halvlek tvingades TFF till byte, då mittbacken Mattias Andersson klev av. In i hans ställe kom då Tobias Karlsson.
Tobias, som inte spelat särskilt mycket innan gjorde ett fint inhopp, även om det också var på en ovan position. Men själva bytet ställde till det litegrann såklart.

-Himla synd att Mattias tvingades kliva av idag, vi får se hur illa det är, han ska undersökas ordentligt när vi kommer hem. Det var faktiskt inte tal om något annat än byte i det läget, säger Ljung.

-Tobias gör ett bra inhopp, i en för honom ovan position också. Men det är klart att det påverkar oss då Mattias är en verbal ledare och spelat mycket nu.

Efter en timme spelad utökade Kalmar FF sin ledning till 3-1, efter inlägg och nick från nära håll i mål.

Trelleborgs FF avslutade sedan matchen bra, till och med riktigt bra. I det skedet kom också reducering, genom Mohammed Saeid igen. Det andra målet var likt det första, men denna gången var det inhoppande Liam Olausson som passade fram.

Kalmar FF – Trelleborgs FF slutade 3-2.

-Två jättefina mål vi gör, verkligen. Det är jättefina spelmål, där vi kommer runt fint på kanterna och passar inåt.

-De första två målen som de gör borde vi kunnat göra bättre på, det tycker jag. Målet innan paus är onödigt och det borde vi stoppat. Det är små grejer som de tar tillvara på.

Annars gjorde både Liam Olausson och Haris Brkic även de fina inhopp i matchen. Där Liam då passade fram till det andra målet och Haris gjorde sina första minuter för i år.

Men, tyvärr blev det inga poäng i första omgången av Svenska Cupen, mot ett Kalmar FF som slutade fyra i Allsvenskan 2022.

Nästa omgång i Svenska Cupen är om en vecka – då borta mot Helsingborgs IF.

-Där är en massa bra saker idag som vi kan ta med oss. Individuellt, bra uttryck. Vi har en bra reaktion i andra halvlek. Vi visar bra attityd och mentalitet, vilket är värdefullt.

-Vi ska vara stolta över vårt blåa lag. Kalmar är ordentligt i gungning i matchen. Det är bara att borra ner huvudet och köra vidare, avslutar Per-Ola Ljung.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristensen – Felix Hörberg, Mattias Andersson (ut 46), Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson – Mohammed Saeid, Mouhammed-Ali Dhaini, Lukas Minter Wettergren, Othmane Salama (ut 62) – Nicolas Mortensen (ut 67), Filip Bohman.

Avbytare:

Andreas Larsen, Liam Olausson (in 62), Tobias Karlsson (in 46), Haris Brkic (in 67), Liam Rosvall, Johannes Käck, Tom Wassholm.