TFF Egnér Malmö

Efter matchen: MFF-TFF

2023.03.18 | Dam | Lotta Fjällström

Svag start när damerna föll mot MFF

MATCH: Malmö FF – Trelleborgs FF
PLATS: Malmö, stadionområdet
RESULTAT: 3-1


Årets första match spelade damerna i januari månad – hemma mot Malmö FF, matchen slutade då 3-0 till ljusblått.

På lördagen möttes lagen igen, men efter en dålig TFF-start var det MFF som gick segrande ur igen. Denna gången blev det seger 3-1 för Malmö FF, där Elina Lenir gjorde Trelleborgs FFs mål.

Jag tycker att våra första 20 minuter faktiskt är katastrof.

Joakim Felldin, huvudtränare

– Reaktiva, passiva och håglösa. Det blir bättre ju längre matchen lider i första halvlek, men vi får höja tonen rejält i paus – både spelare och tränare.

På plan 10 på Stadionområdet i Malmö spelades matchen, som skulle få sitt första mål redan innan 10 minuter var spelade. Ledning 2-0 till Malmö FF dröjde sedan inte särskilt länge.

De för dagen, rödklädda TFF-damerna, jobbade sig in i första halvlek, blev även bättre, men i paus hade MFF ledningen 2-0. 

Men kanske hade TFF och Alice Egnér varit förtjänta av en reducering redan innan paus, då hon var igenom mer än en gång mot MFF-målvakten.

– Tycker att andra halvlek sen är godkänd. Vi tar för oss på ett helt annat sätt, vi är fortfarande för generösa i eget spel och ger bort bollen alldeles för enkelt. En godkänd andra iallafall.

Direkt i andra halvlek var TFF då med mer. Via en hörna reducerade Elina Lenir matchen och det kändes som om en kvittering också skulle kunna komma.

Men istället för kvittering gjorde MFF 3-1.

– Framförallt två av målen är alldeles för billiga, det första och tredje – ta bara bort bollen, säger Felldin.

– Det är genomgående att vi har släppt in ett tidigt mål i nästan varje match. Det är något vi måste titta på, har inget riktigt bra svar på det just nu varför det är så.

– Jag tycker inte att de skapar så mycket chanser på oss ändå, visst de har boll, men kommer inte till de där chanserna sen. Upplevs inte som lägen där de borde gjort mål.

Lagen möttes som sagt i årets första match, då blev det MFF-seger – det blev det även på lördagen.

– Man ser ju att de har ett bra lag, de har plockat in spelare från en hög hylla. Är skickliga individuellt, jag tycker att vi hanterar det helt okej – är en bra värdemätare inför seriens start. Malmö FF är definitivt lika bra som de lagen i serien.

Precis innan visslan för full tid hade TFF och Elina Lenir en boll i mål – men blev då tveksamt avblåst för offside. Dessutom skulle gästande TFF antagligen haft en straff tidigt i andra halvlek.

– Tycker resultatet är för stort. Man kan peka på detaljer, jag har svårt att uppfatta offside i det sista som händer. Det är ju inte där det hänger ändå, men, sen skulle nog Elina Lenir haft en straff också.

En godkänd andra halvlek, för det är ett bra lag vi möter.

Joakim Felldin, huvudtränare

Nu återstår två träningsmatcher innan premiären i Elitettan mot AIK.

Om en vecka kommer Halmstads BK på besök, helgen efter kommer IFÖ Bromölla.


Startuppställning:

Jennifer Wandt, Saga Ollerstam, Matilda Andersson, Hanna Persson, Alice Egnér, Johanna Lindblom, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Linnea Prambrant, Elina Lenir.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Emelie Nilsson, Ella Degerstedt, Ebba Jahnfors, Rio Strand, Tilde Olsson, Clara Rengbo, Irmeli Jonsson, Jennifer Lilliehöök.