TFF Filip Boman

Efter matchen: HIF-TFF

2023.03.02 | Herr | Lotta Fjällström

Resultat: 1-3

I strålande solsken och med grymt stöd från tillresta supportrar – besegrade herrarna Helsingborgs IF på söndagen i Svenska Cupen.

Efter en riktigt bra första halvlek blev det till slut 3-1 till Trelleborgs FF, där Nicolas Mortensen x2 och Henry Offia stod för målen.

– Första halvlek är riktigt bra. Mycket i första halvlek som är bra – och det är en nyckel för att få vår andra halvlek behagligare, säger Per-Ola Ljung efter söndagens match.

– Hade vi fått in trean också i första halvlek, så hade det varit än behagligare. Två finfina mål i första halvlek, sen har ju Liam Olausson två bra lägen och Filip Bohman ett skott i stolpen.

Gästande TFF rivstartade matchen och Liam Olausson hade faktiskt ett friläge efter bara tre minuter spelade. Inget mål då, men det skulle inte dröja särskilt länge innan det skulle bli det.

I matchminut 15 slog Haris Brkic en frispark som Nicolas Mortensen nickade in i mål. En ledning som kändes fullt rättvis.

Ungefär kvarten senare utökade TFF och Nicolas Mortensen matchen, genom att nicka in en hörna från Mohammed Saeid.

Uppe i Kalmar var det Mohammed Saeid som gjorde två mål, idag var det Nicolas Mortensen. Kul att Haris Brkic får göra en ordentlig start och assist på det.

Per-Ola Ljung, Huvudtränare

– Han orkade en timma ungefär, blev tröttare sen och fick lite smällar. Tobias Karlsson startar som mittback och gör det väldigt bra, en mycket intelligent spelare – löser det därmed på ett väldigt bra sätt.

Förutom målet hade gästande TFF fler chanser att göra mål, bland annat då en stolpträff och ett till läge för Liam Olausson. Första halvlek slutade 2-0 till Trelleborgs FF.

I andra halvlek startade sedan Helsingborgs IF bättre, fick också en reducering tio minuter in – och det var match igen. Rasmus Jönsson reducerade framför HIF-klacken, det blev mer liv – men inga fler mål för hemmalaget, även om lägena fanns.

– Där känns det som att vi har mer att utveckla, koncentrationen och fokuset när vi går in i andra halvlek. Man byter sida till andra halvlek, där publik är bakom målet. Ett motståndarlag som ändrar runt också.

Men vi ska vara stolta över att vi täppte till efter deras reduceringsmål. Att vi inte tappade det, vi avfärdar det mesta som de har.

Per-Ola Ljung, Huvudtränare

Istället skulle inhoppande Henry Offia verkligen punktera matchen på stopptid. Framspelad av Filip Bohman rullade han bollen retfullt enkelt i mål. Segern firades med de tillresta supportarna – som bjöd på ett grymt fint stöd.

– Jättebra stöd, betonar Ljung och fortsätter: De var en faktor denna gången till en bra genomförd match. Det är svårt att värdera i poäng eller så – men för oss är det ovärderligt med det stödet.

– Vi är nöjda idag, bra match mot en av favoriterna att vinna Superettan, vi får ny information, nya nycklar i hur vi ska ta nästa steg. Där är moment i allt som är viktiga för oss i framtiden.

Inför sista omgången av Svenska Cupens gruppspel finns chansen för avancemang. Vinner Helsingborgs IF mot Kalmar FF, samtidigt som Trelleborgs FF vinner stort mot Onsala BK finns chansen – och med samma stöd som på söndagen är allt möjligt.

– Vi hade såklart velat klämma in en boll till mot Kalmar och iallafall fått med krysset. Men det finns liv i det, så vi ska hantera det, förbereda oss minutiöst och köra, avslutar Per-Ola Ljung.

Matchen mot Onsala BK i Svenska Cupen spelas exakt om en vecka – hemma på Vångavallen.


Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristensen – Felix Hörberg, Tobias Karlsson, Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson – Mohammed Saeid, Mouhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic, Liam Olausson – Filip Bohman, Nicolas Mortensen.

Avbytare:

Andreas Larsen, Lukas Minter Wettergren, Henry Offia, Noah Cavander, Liam Rosvall, Othmane Salama, Tom Wassholm.