TFF dam i mötet mot IS Halmia

Efter matchen: Eskilsminne-TFF

2023.03.17 | Dam | Lotta Fjällström

Damerna vände och vann borta mot Eskilsminne

DATUM:
PLATS: Västergårds IP
RESULTAT: 4-1


Det var soligt, men blåste hårt och kallt på Västergårds IP på lördagen – när damerna gästade Eskilsminne IF.

Efter underläge tidigt i matchen blev det först kvittering och sen till slut seger med 4-1. En match där Linnea Prambrant stod för tre mål och Rio Strand ett.

En helt okej första halvlek – en bra andra, så kan man väl sammanfatta det enkelt.

Joakim Felldin, efter lördagens match

Redan efter 12 minuter av matchen tog hemmalaget ledningen.

– Det är ett inlägg där vi inte tar upp deras spelare och de gör mål. Kan inte exakt vinklarna eller så, men spontant kändes det onödigt att släppa in, säger Felldin om det insläppta målet.

Eskilsminne IF har varit ett topplag i flera säsonger i Division 1 och damerna har haft svårt mot dem historiskt sett. På lördagen började det dåligt, men det vändes, där Rio Strand kvitterade matchen en halvtimme in.

– Vid 1-1 så kommer Alice Egnér runt på sin kant och spelar fram Rio Strand.

– De var annars väldigt fysiska, bra med boll, men samtidigt hade de svårt att komma igenom och komma till avslut. De har knappt någonting i andra halvlek.

I andra halvlek sen så kom något så ovanligt som ett äkta hattrick. Linnea Prambrant, som visades ut tidigt mot IFK Göteborg, tog revansch genom att göra tre mål i en och samma halvlek.

Första målet är ett riktigt fint anfall

Joakim Felldin

Efter förlust senast mot IFK Göteborg – blev det seger då mot Eskilsminne IF med 4-1 på lördagen.

I matchen fick alla uttagna speltid, bland annat de tre målvakterna i truppen. Men nu, med mindre än en månad till premiär i Elitettan, är förhoppningen att skruva upp rejält.

– Nu, med en månad kvar till premiär, så går vi mer för att vinna matcherna än innan. Det här var väl sista matchen med stor rotation. Inga nya skador i truppen under matchen, förutom någon sjukdom inför. Men inget som ställer till det allt för mycket.

Om en vecka möter damerna Malmö FF igen, det Malmö FF man mötte i årets första träningsmatch i januari.

– Blir spännande, de slog ju Bromölla idag som vi har i Elitettan, avslutar Joakim Felldin.


Startuppställning:

Emma Svensson, Ella Degerstedt, Saga Ollerstam, Rio Strand, Matilda Andersson, Hanna Persson, Tilde Olsson, Alice Egnér, Olivia Strid, Edina Filekovic, Elina Lenir.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Jennifer Wandt, Emelie Nilsson, Ebba Jahnfors, Johanna Lindblom, Clara Rengbo, Lova Sternfeldt, Jennifer Lilliehöök, Linnea Prambrant.