TFF dam i mötet mot IS Halmia

Efter matchen: TFF – IS Halmia

2023.02.19 | Dam | Lotta Fjällström

Damerna besegrade IS Halmia på lördagen hemma på Vångavallen i en träningsmatch.

Matchen slutade 2-1 till Trelleborgs FF och segern är den andra i rad på försäsongen. Målskyttarna i matchen var Johanna Lindblom och Elina Lenir.

– Väldigt blandade känslor just nu ändå, säger damernas tränare Joakim Felldin direkt efter matchens slut.

– Vi saknar lite stabilitet tycker jag, det är de spontana tankarna. Vi är alldeles för ojämna i vår prestation över 90 minuter. Men när vi träffar rätt och gör saker konsekvent då har de liksom inget motmedel mot oss.

Hemmalaget TFF började bra i en blåsig första halvlek. Resterna av stormen Otto, som slog till mot södra Sverige på fredagen, låg väl lite kvar över Vångavallen. Men vinden skulle närmast försvinna helt senare under matchen.

Johanna Lindblom, som startade matchen, ordnade också ett tidigt ledningsmål. Hon bröt ett uppspel inne i Halmias straffområde och satte 1-0, redan efter 11 spelade minuter. 1-0 skulle även stå sig hela första halvlek.

IS Halmia hade mycket boll i andra delen av första halvlek och fortsatte sedan i den andra. Det skulle sedan komma en kvittering.


– Jag tycker att vår höjd i matchen – är vi väldigt bra. Det är liksom tryggheten i det också, att höjderna finns utan tvekan. Sen kanske man hade hoppats att vi skulle komma lite längre med vår lägstanivå – den måste vi höja, säger Felldin.

Lagom till andra halvlek kikade solen fram och då tycktes även vinden mojna rejält. De som såg matchen njöt säkert och fick se två mål i andra halvlek. Först kvitterade då gästande IS Halmia via en frispark rakt i mål – men därefter satte Elina Lenir segermålet till 2-1. Förutom Lenirs 2-1-mål borde kanske TFF kunnat trycka en boll till, eller fler.

– Vår reaktion efter deras 1-1-mål är bra, vi avslutar matchen på ett bra sätt, de sista tio ungefär. Då hade vi kunnat göra både tre och fyra mål.

– När vi kliver och gör det rätt – då vinner vi ofta boll. Tycker att vi ska kunna störa dem mer än vad vi gör idag.

– Vi sitter ihop generellt sett bättre än innan, men fortfarande uppfattar vi inte riktigt verbala eller fysiska signlaer på när vi ska kliva i banan. Vi kommer lite sent in i andra- och tredjesituation. Men vår kompakthet är bättre än tidigare.

Matchen slutade då 2-1 till TFF och det blev därmed andra raka segern på försäsongen. Inför matchen var det många förändringar i startelva, om man jämför med senast mot FC Rosengård 1917.

Den enda, förutom målvakten Jennifer Wandt, som spelade hela matchen var Emelie Nilsson.

– Den enda ja, förutom Jennifer Wandt i mål då. Skönt för henne att spela 90 minuter efter lite småskador.

– Vi har ju en stor trupp och speltiden har fördelats olika. Det är en del av att de som spelat lite mindre ska få mer minuter också. Vi har en bred trupp och då ska man ha möjligheter att visa upp sig också.

– Johanna Lindblom och Tilde Olsson som startar spelade 30 minuter, men det var planerade byten.

Nu har damerna spelat fyra matcher på försäsongen, efter två 0-3-förluster mot Malmö FF och Vittsjö GIK – har det nu blivit två raka segrar.

Fem träningsmatcher återstår, där IFK Göteborg står näst på tur – om en vecka hemma på Vångavallen.

– Fyra matcher spelade, många som fått rikligt med speltid. Vi är väl någon vecka ifrån, utan att exakt tidsbestämma, innan vi går in lite hårdare för vissa spelare. Två matcher till med stor rotation kanske, avslutar Joakim Felldin

Bildgalleri från matchen

Startuppställning:
Jennifer Wandt, Emelie Nilsson, Ebba Jahnfors, Rio Strand, Matilda Andersson, Tilde Olsson, Johanna Lindblom, Clara Rengbo, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök.

Avbytare:
Ella Degerstedt, Saga Ollerstam, Hanna Persson, Alice Egner, Lova Sternfeldt, Linnea Prambrant, Elina Lenir.