Trellebrogs FF supporterflagga

Det är dags att vi bestämmer oss

2024.02.16 | Dam, Förening, Herr | Lotta Fjällström

Bekymmersam utveckling i fotbollsvärlden får oss att fundera på hur vi vill att fotbollskulturen ska vara.

Den största utmaningen just nu för Svensk Elitfotboll handlar om hur man ska få bukt med de ordningsstörningar på och runt matcher som tyvärr under 2023 var en vanlig syn. 2024 ser ut att gå i samma spår sett till hur försäsongen har inletts.

SEF och SvFF arbetar hårt för att våra fotbollsevenemang ska vara säkra att besöka och för kontinuerligt dialoger med landets föreningar. Trelleborgs FF har så långt varit förhållandevis förskonade och så vill vi att det ska förbli. Regelverket i frågan är väldigt tydligt. Det är inte tillåtet att medföra pyroteknik in på anläggningen (varken vid träningsmatch eller annan match) och personen i fråga kan lagföras. Det är inte heller tillåtet att kasta in föremål på planen, att beträda planen eller komma med kränkande eller förnedrande tillmälen.

Politiken och ordningsmakten har varit tydliga – det är upp till Fotbollssverige att nu lösa dessa problem, annars kommer de lösa det åt oss (och då blir det med största sannolikhet på ett sätt som ingen fotbollsförening önskar).

Trelleborgs FF halsduk

Som förening har vi löpande dialog och diskussioner med våra supportrar och vår officiella supporterförening True Blues.

För oss är det väldigt enkelt.

Det finns ett regelverk kopplat till våra arrangemang, och det ska vi följa. Vi kommer göra allt i vår makt för att hålla våra arrangemang säkra för alla besökare, både på arenan och runt omkring.

Värt att tillägga är att vi, i detta fall Trelleborgs FF och True Blues, tar starkt avstånd från alla våldsyttringar oavsett om de sker på arenan eller i anslutning till någon match, på hemmaplan så väl som vid bortamatcher.

Det är dags att bestämma sig för vilken typ av fotbollskultur vi vill ha och att vi alla är tydliga i denna fråga. Trelleborgs FF kommer alltid att verka för en fotbollskultur där man har högt i tak med alla känslor, men där man alltid kan känna glädje när man går på match och där man alltid kan känna sig trygg.

Vi hoppas att ni TFF-supportrar känner samma sak.

Viktoria Persson Trelleborgs FF