Damerna vann över Malmö FF

2024.03.23 | Dam | Björn Sandberg

Träningsmatchen slutade 2-1, där Lova Sternfeldt och Alice Egnér gjorde hemmalagets mål.

2-1, där gästerna hade mycket boll i andra halvlek, men där TFF-damerna höll undan och vann.

– Väldigt tudelad, säger Joakim Felldin efter matchens slut och utvecklar;

– Det är bra att vi hittar ett sätt att vinna matchen på, när vi inte kommer upp i prestationen vi vill. Sen vill vi att prestationen som helhet ska vara bättre.

Hela morgonen och förmiddagen var det en strålande sol i Trelleborg, knappt ett moln. Till match mulnade det på ordentligt och några häftiga skurar gled in precis ovanför konstgräsplanen på Vångavallen.

Lagom till matchens avspark kom solen, direkt därefter gjorde Lova Sternfeldt matchens första mål och sken upp likt den på himlen. Målet, som kom i matchens allra första minut kom efter att motståndarna, Malmö FF, nog inte ens rört bollen.

– Vi har haft sju matcher, åtta idag, så det har varit stegrande att vi skulle göra lite mål mot Helsingborg och Eskilsminne – sen rida vidare på det. Vi tar ju också ledningen idag, relativt eller nä, väldigt tidigt. Utan att de rör bollen.

– Vi gör 2-0 och har bud på 3-0, det är inte så att det är någon målchans deras mål heller.

Första halvlek slutade 1-0, men där hemmalaget var bättre de första 20-25 och gästerna åt sig in i matchen.
I andra halvlek ökade Alice Egnér på ledningen till 2-0, samme Alice var nära att även göra 3-0, men avslutet gick tätt utanför.

Istället kom ett reduceringsmål, ett något dråpligt sådant, då ett missriktat inlägg gick via Somea Polozen i mål.

Efter reduceringsmålet fick gästande Malmö FF lite luft under vingarna, men kom aldrig närmare resultatmässigt.

– Som vi har sagt inför de sista träningsmatcherna, så hanterar vi det som seriespelsmatch. I slutändan handlar det ju om hur många poäng man drar in, vi vinner matchen – och det kan ingen ta ifrån oss.

– Det är ju inte så att de skapar några vassa målchanser när det står 2-1 till oss. Men vi har inget eget spel, vi lyckas stänga till, vi klarar oss från de farliga chanserna – vi reder ut det. Det skapar ju självförtroende.

Damerna har nu tre raka segrar på försäsongen, mot Helsingborgs IF, Eskilsminne IF och på lördagen – Malmö FF.

– Genomgående är första halvlek okej, vi startar matchen väldigt bra. Matcherna går ju i olika nivåer, det gäller att få utdelning när man är bra och framförallt när man är dålig, att hålla den tiden så kort som möjligt och hitta en väg ut från det. Det gör vi inte riktigt idag.

Nu återstår det två träningsmatcher innan den historiska premiären i OBOS Damallsvenskan. Till nästa helg kommer Vittsjö GIK på besök, sen väntar genrep mot Växjö DFF. I nästa vecka blir det förhoppningsvis naturgräs även för damerna.

– Det är tanken, inte helt klart än. Men förhoppningen är att vi går på naturgräs på torsdag – och sen fortsätter vi på det efter, avslutar Joakim Felldin.

Det var annars mycket publik på lördagen, förhoppningsvis ser vi er allihop och många fler – när serien drar igång. Lös ditt årskort här.

Trelleborgs FF – Malmö FF, 2-1.

1-0 1′ Lova Sternfeldt
2-0 56′ Alice Egnér

Startuppställning:

Somea Polozen, Athinna Persson Lundgren, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Sofie Rewucha, Hanna Persson, Alice Egnér, Erica Persson Welin, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Linnea Prambrant.

Avbytare:

Ebba Steen, Ida Garmfors, Rio Strand, Amanda Olsson, Thelma Persson Welin, Olivia Strid, Irmeli Jonsson, Jennifer Lilliehöök.