Damerna ute ur Svenska Cupen

2023.11.09 | Dam | Björn Sandberg

Tyvärr tog damernas äventyr i Svenska Cupen slut på onsdagskvällen. Matchen mot FC Rosengård slutade i förlust, 0-3. 

– Man märker ju liksom att de har en högre nivå i sig. Ett grundtempo som är högre, en tuffare matchning, många bra spelare. Men, många bra saker att få med sig ur det, säger huvudtränare Joakim Felldin efter matchens slut.

Matchen slutade 0-3, efter att Olivia Schough gett gästerna ledningen och sen ökade Bea Sprung på innan paus. I andra gjorde Bea Sprung sitt andra mål i matchen – och FC Rosengårds tredje.

Hemmalaget å sin sida hade bud på mål, bland annat friläge i första halvlek. I andra halvlek hade Alice Egnér ett skott i ribban, som nog var matchens bästa målchans.

– Det finns saker i matchen som vi gör bra. Men behöver vara bättre i vårt höga försvarsspel, mot ett lag som har högre tempo och nycklar till det. Vi behöver generellt sett bli bättre i det lägre försvarsspelet, i vårt individuella försvarsspel. Men sen också i andra- och tredjesituationer hur vi kan ta oss därifrån.

– Anfallsspelet, våra tendenser är det inte fel på. Med lite marginal så hade vi kanske haft ett kryss. Vi har några bra chanser där runt 30.

TFF-damerna kom annars till match efter en, minst sagt, händelserik tisdagsträning. En hel del otur, men även änglavakt.

– Elina Lenir och Tilde Olsson skallar ihop på träning, där både egentligen skulle starta idag. Båda spräcker ögonbrynen och åker till akuten, berättar Felldin och fortsätter;

– Saga Ollerstam sen, som ska hjälpa Elina med kläder, blir påkörd av bil när hon sitter på cykeln. Där var det änglavakt med en spricka i handleden. Hade kunnat vara betydligt värre. Kaosaktigt och chockartat.

Trelleborgs FF – FC Rosengård, 0-3.
Resultatet betyder då att äventyret i Svenska Cupen är slut, för denna gången.

– Det är klart att de ska slå oss, men det är en godkänd insats från vår sida. Jag tänker: ”Okej, nu tar vi nästa steg”.

– Men, vill lyfta fram en sådan som Irmeli Jonsson idag. Gör sin första tävlingsstart på säsongen och ett kort inhopp senast. Alltså, så jäkla kul att se, för hennes egen skull också.

Matchen mot FC Rosengård i Svenska Cupen är den sista på hemmaplan denna säsongen. Det återstår en match för damerna i Elitettan. På söndag är det GUSK på bortaplan, avspark 14:00.

– Jag hoppas att vi kan ta med saker till helgen, då vi möter GUSK. En tempoväxling och tempoökning generellt sett i vårt spel. En liten urladdning i helgen och idag delvis, får se hur vi kan koppla på huvudena. Säsongen har varit lång och den har varit helt fantastisk, avslutar Joakim Felldin.

Trelleborgs FF – FC Rosengård, 0-3.

Publik: 478.

Startuppställning:

Somea Polozen, Ebba Jahnfors, Viktoria Persson, Hanna Persson (ut 62), Ellen Loncar (ut 62), Alice Egnér (ut 87), Johanna Lindblom (ut 76), Olivia Strid (ut 87), Irmeli Jonsson, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic.

Avbytare:
Emma Svensson, Rio Strand (in 62), Matilda Andersson (in 87), Evelina Pettersson (in 87), Clara Rengbo, Jennifer Lilliehöök (in 76), Linnea Prambrant (in 62).