Damerna tog årets första seger

2024.03.09 | Dam | Björn Sandberg

På ett ordentligt blåsigt Vångavallen besegrade damerna Helsingborgs IF på lördagen. 2-0, där båda målen kom i första halvlek.

Hård vind i planens längdriktning, vilket gjorde det svårspelat för de båda lagen.

– Alltså, det är så jäkla svårt att spela i det här förhållandet. Speciellt om man ska vara konstruktiv också, det går ju inte att ta sig in bakom försvaret i någon halvlek, säger Joakim Felldin efter matchen och lägger till;

– Antingen fastnar bollen eller så går det för långt. Skitsvårt, då blir det liksom överarbetat i allt.

Med kraftig motvind i första halvlek tog hemmalaget ledningen, efter 17 minuter spelade. Amanda Olsson krutade in 1-0 från nära håll och gjorde därmed sitt första mål i TFF-tröjan.

Sofie Rewucha ökade på ledningen, samt fastställde slutresultatet redan efter 32 minuter. Efter en målvaktsretur var hon på rätt plats, vid rätt tidpunkt och gjorde 2-0. Målet var, även hennes, första i TFF-tröjan.

Gästerna hade sitt egentligen enda skott på mål i första halvlek, där Somea Polozen gjorde en räddning. I paus bytte Somea med Ebba Steen, som då inte hade särskilt mycket att göra.

– Det är en uppryckning av intensitet i vårt försvarsspel i andra halvlek. Tycker att vi springer mest och puttas istället för att tacklas i första halvlek, tycker det blir bättre i andra.

– Tycker att vi överarbetar offensiva situationer, egentligen igenom hela matchen. Man tänker inte riktigt igenom sina beslut, man bara gör, då blir det svårt istället.

– Det är liksom känslan, i det stora hela.

I andra halvlek tycktes vinden tillta, det kändes kallare och blev inte fler mål i matchen. Även om hemmalaget hade mycket boll, samt att bland annat Athinna Persson Lundgren hade en projektil i gästernas ribba.

Matchen slutade 2-0 och damerna tog därmed årets första seger. Om en vecka kommer ett annat Division 1-lag på besök, nämligen Eskilsminne IF.

– Som helhet är vi längre fram än ifjol. Lossna, det var ambitionen att det skulle göra det idag, våra prestationer mot de två senaste i Örebro och AIK – har vart fullt godkända.

– Så, vi känner att vi som grupp är med och konkurrerar på allvar. Sen väljer vi inte att se detta som steg framåt eller steg bakåt, det var vad det var – helt enkelt.

– Men vi ligger ganska bra till i processen. Lite bortfall i träning, det är liksom det som saknas för att vi ska få ut fullt. Inget som oroar, men vi hade velat komma längre snabbare. Men vi ligger i fas.

Spelare för spelare, någon som imponerade extra idag?

– Svårt i en sån här match, som kollektiv borde vi kunna göra det bättre. Så njä, inget speciellt, åt något håll egentligen, avslutar Joakim Felldin efter lite betänketid.

Fixa ditt årskort här.

Trelleborgs FF – Helsingborgs IF, 2-0.

1-0 17′ Amanda Olsson
2-0 32′ Sofie Rewucha

Startuppställning:

Somea Polozen, Athinna Persson Lundgren, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Amanda Olsson, Sofie Rewucha, Hanna Persson, Alice Egnér, Olivia Strid, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic.

Avbytare:

Ebba Steen, Rio Strand, Lova Sternfeldt, Jennifer Lilliehöök, Linnea Prambrant.