Damerna slog Jitex inför storpublik

2023.06.11 | Dam | Björn Sandberg

Inför 688 personer på Vångavallen tog damerna en ny härlig trepoängare i Elitettan, efter 3-1 mot Jitex.

Trepoängaren mot Jitex var även den tredje i rad – och togs inför årets hittills högsta publiksiffra i Elitettan.

– Jäkligt skönt, säger damernas huvudtränare Joakim Felldin direkt efter matchens slut.

Matchen slutade 3-1, där Alice Egnér, Elina Lenir och Olivia Strid stod för målen.
Det blev seger, men inte utan en rejäl fajt.

– Vi möter ett väldigt bra lag idag, som har en väldigt bra form. Vi kommer egentligen inte åt dem som vi vill, på hela matchen. Jäkligt skönt är första tanken.

Det var annars familjedag på Vångavallen, med mycket aktivitet även utanför plan. Publiksiffran landade på 688 personer.

– Högsta publiksiffran i Elitettan i år, säger Joakim Felldin med ett stort leende och fortsätter;

– Det är skitbra, såklart. Skithäftigt också. Det är vi på planen som ska göra jobbet – men kan vi få hjälp av dem på sidan, med extra energi och sådär, då är det extremt mycket värt.

Virvelvinden Alice Egnér, som för tredje matchen i rad spelade som anfallare, ordnade 1-0 precis innan halvtimmen var spelad – och skrek ut sin glädje mot publiken.

Det blåste annars rejält på Vångavallen på söndagen och det var väl kanske så att vinden ställde till det något för de båda lagen. Jitex kvitterade matchen på hörna tidigt in i andra halvlek. Med målet, fick de också luft under vingarna – och skapade mer för att till och med ta ledningen.

– Tycker vår start på andra halvlek generellt sett inte är tillräckligt bra. Några matcher i rad där vi inte riktigt får till det, så det får vi titta på.

– Vi möter ett väldigt skickligt lag, som är bra på att flytta boll över stora ytor men har mycket folk involverade hela tiden. Då blir det nya prioriteringar för oss hela tiden och vi gör det okej, behåller vår kompakthet någorlunda iallafall.

Men, det skulle bli TFF-seger, där först Elina Lenir pricksköt 2-1 och sen Olivia Strid sprang över allt och alla – och ordnade 3-1.

När domaren blåste för full tid jublades det vilt, både på planen och läktaren. Vinsten firades med publiken, som då är den hittills största i Elitettan i år.

– Idag är det fantastisk inramning, både innan, under och efter matchen också. Ännu skönare att få fira de tre poängen med så pass mycket folk på plats, säger Felldin om publiken och avslutar;

– Många som var bra idag, jäkligt skönt.

Om en vecka är det ny match i Elitettan, borta mot just nu serieledande Alingsås.

Just nu ligger damerna på kvalplats mot Allsvenskan.

Trelleborgs FF – Jitex, 3-1.
1-0 28′ Alice Egnér
2-1 62′ Elina Lenir
3-1 64′ Olivia Strid
Publik: 688

Startuppställning:
Jennifer Wandt – Lova Sternfeldt, Saga Ollerstam, Edina Filekovic, Olivia Strid – Ebba Jahnfors (ut 89), Elina Lenir – Hanna Persson (ut 69), Linnea Prambrant (88), Rio Strand (ut 69) – Alice Egnér (ut 69).

Avbytare:
Erika Nykjaer, Ella Degerstedt (in 69), Viktoria Persson (in 69), Matilda Andersson (in 89), Ellen Loncar, Johanna Lindblom (in 69), Jennifer Lilliehöök (in 88).