Damerna segrade i historisk hemmapremiär

2023.04.19 | Dam | Emanuel Ragnar

Det var nog många som väntat och längtat efter hemmapremiären i Elitettan för Trelleborgs FFs damer. När dagen då äntligen var kommen, så visade TFF upp fantastiskt fin fotboll och tog en historisk seger.

Mot ex-allsvenska Eskilstuna United blev det till slut 3-0, efter att Alice Egnér, Elina Lenir och Hanna Ekengren gjort målen.

– Jätteskönt, säger damernas tränare Joakim Felldin direkt efter matchens slut.

– Vi har fem raka nollor bakåt med oss, tre mot Elitettan-motstånd dessutom. Jätteskön känsla såklart, fyra poäng som nykomlingar – mot ex-allsvenska lag, kanonstart.

1-0 och allra första målet i Elitettan gjorde Alice Egnér, i matchminut 16. Efter ett inlägg från vänster tog bollen på försvarare, men bollen gick in i straffområdet och där var Alice först och nickade bollen i mål.

Redan innan 1-0-målet hade Trelleborgs FF bud på mål, bland annat hade Elina Lenir ett tungt distansskott i stolpen.

1-0 stod sig till paus, men känslan var att det var i underkant.

I andra halvlek sedan så utökade hemmalaget ledningen, först genom Elina Lenir och sen Hanna Ekengren. Utöver målen hade hemmalaget en handfull fler chanser för mål.

Gästande Eskilstuna hade svårt att skapa chanser mot ett bra Trelleborgs FF.

– Vi gör en jättebra match över 95 minuter och är väl egentligen bara en väldigt kort period i första efter vårt mål som vi har en dipp.

– 3-0, i ärlighetens namn, är ju lite i underkant till och med.

Seger 3-0 mot ex-allsvenska Eskilstuna United som nykomlingar. Var det en perfekt match?
– Perfekt är kanske att ta i. Men, klart, det är en jättebra match. Första på naturgräs, där vi har en liten fördel känns det som, som jag förstått det så har de inte gått på det tidigare, säger Felldin.

– Vi har en del höga bollvinster som kanske naturligt inte sker på en konstgräsmatta. Där har vi lite fördel, men sen bjuder de inte riktigt in till kortpassningsspel. De vill vara långa och raka, ta sig in bakom – men vi är ganska bra på att sätta stopp. När de väl sätter den bollen så kommer den tidigt och långt avstånd. Då har vi liksom inga problem att avstyra.

Hur viktig är den här starten?
– Jätteskön start, utan tvekan. Den betyder nog väldigt mycket. Framförallt så tror vi att vi mött ett väldigt starkt lag i AIK och Eskilstuna tror jag ändå tillhör övre halvan. Så jätteskön start, blir ju betydligt mer arbetsro på träningar – man kan gå in mer på detalj på ett annat sätt. Det blir roligare, bättre energi och kvalitet om man får resultat och prestationer med sig.

318 personer hade letat sig till Vångavallen på lördagen, där True Blues sjöng fram laget.

Efteråt firades första segern i Elitettan med publiken.

– Mycket fint stöd, skitkul. Bara hoppas att det forsätter och stegrar, avslutar Joakim Felldin.

Tack till er som hejade och sjöng fram damerna på lördagens match mot Eskilstuna United.

Alla är såklart hjärtligt välkomna tillbaka redan på måndag – när herrarna möter Örgryte IS, klockan 19:00.

Nästa match för damerna är om en vecka, borta mot IK Rössö Uddevalla, avspark 15:00.

Startuppställning:
Jennifer Wandt – Lova Sternfeldt, Saga Ollerstam, Edina Filekovic, Olivia Strid – Ebba Jahnfors, Elina Lenir (ut 89) – Alice Egnér (ut 78), Hanna Ekengren (ut 78), Hanna Persson (ut 78) – Tilde Olsson (ut 65).

Avbytare:
Erika Nykjaer, Emelie Nilsson, Ella Degerstedt (in 78), Rio Strand ( in 78), Matilda Andersson (in 89), Johanna Lindblom (in 65), Jennifer Lilliehöök (in 78).