Damerna kryssade mot Örebro

2024.03.01 | Dam | Björn Sandberg

Fredagskväll och träningsmatch på Vångavallen, när seriekonkurrenten KIF Örebro gästade.

Matchen slutade oavgjort, där Alice Egnérs ledningsmål från första halvlek, kvitterades i matchens absoluta slutskede via en drömfrispark. Efteråt var det lite halvsura och besvikna TFFare.

– Både och, säger Joakim Felldin efter matchens slut och fortsätter;

– Det är klart att det är förbannat bittert att släppa in mål i en situation där vi verkligen inte behöver. Det är ändå inte där vi är i mindset på säsongen, hur ska vi inte hamna i en sån situation igen, hur ska vi stänga matcher tidigare, snarare där jag är på det stora hela.

I dimman på Vångavallens konstgräs var det annars mycket Trelleborgs FF på fredagen. Ledningsmålet, som då Alice Egnér gjorde, var kanske inte det vackraste – men dock fullt rättvist.
Det var på hörna och en flipperkula – som Alice var sista TFFare på.

Det såg länge ut att bli årets första seger för damerna, men en frispark precis utanför straffområdet skulle kvittera tillställningen. Molly Johansson i Örebro skruvade in bollen i Somea Polozens vänstra kryss och det var verkligen millimeterprecision.

Innan frisparken hade hemmalaget, ett antal lägen, där man hade kunnat punktera matchen helt. Istället kvittering.

– En unik händelse över 90 minuter, shit happens, säger Felldin om KIF Örebros mål.

Damerna har nu spelat fem träningsmatcher, där de fyra första slutade i förlust – fredagens match var nära seger, men slutade i kryss.

– Man ska aldrig underskatta vad en vinst betyder. Vi hade satt upp för oss själva, mot AIK och Örebro, att vi skulle vinna minst en av dem. Det gör vi ju inte, men samtidigt är prestationerna på den nivån som gör att vi verkligen är här och konkurrerar på allvar.

– Det vi avslutade samtalet med efter matchen idag var att, hellre ta läropengen nu att vi inte knöt ihop matchen, se vilken match vi gör över 90 minuter. Det kommer inte hända igen.

– Jag är fortfarande positiv, men med en liten bitter eftersmak liksom.

Direkt efter matchen åkte laget ut till Beddingestrand, där det vankas ett mini-träningsläger, med teambuilding med mera.

– Det är tredje året i rad vi är där. Det är ju teambuilding, återhämtning från idag, yogapass. Lite såna saker. Från kvällen har de fria aktiviteter och sen avslutar vi på söndagen med någon annan aktivitet.

Nästa gång Trelleborgs FF och KIF Örebro möts – så är det i OBOS Damallsvenskan. Nästa träningsmatch är hemma mot Helsingborgs IF – den 9 mars, klockan 15:00.

– Jag tror att om vi ser nyttigt på denna matchen, med distans, så kommer vi nog se att vi gör stora steg på planen, avslutar Joakim Felldin.

Trelleborgs FF – KIF Örebro, 1-1.

1-0 32′ Alice Egner
Publik: 85

Startuppställning:

Ebba Steen, Athinna Persson Lundgren, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Amanda Olsson, Sofie Rewucha, Thelma Persson Welin, Alice Egnér, Erica Persson Welin, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic.

Avbytare:

Somea Polozen, Rio Strand, Hanna Persson, Olivia Strid, Irmeli Jonsson, Jennifer Lilliehöök, Linnea Prambrant.