Damerna föll mot AIK när de möttes på mitten

2024.02.24 | Dam | Björn Sandberg

Damerna mötte fjolårets Elitetta-motståndare AIK i en träningsmatch i Jönköping på lördagen.

Matchen slutade 2-0 till AIK där båda målen gjordes i andra halvlek, varav det ena kom på en straff.

– En klart godkänd match. Det mesta var högt idag och en del okej, sen blir vi trötta mot slutet när vi inte riktigt är vana vid att spela 90 minuter, säger Joakim Felldin efter matchens slut.

Det var en pigg start från TFF-damerna, som pressade högt och vann boll. Men de vassa chanserna kom inte just då.

AIK hade i sin tur ett gäng hörnor, som dock förblev resultatlösa. Förutom hörnorna, så hade AIK annars svårt att få till några heta målchanser mot Ebba Steen i TFF-målet.

I första halvlek hade TFF en boll i ribban genom Hanna Persson och var bästa målchansen, men halvleken slutade mållöst, 0-0.

– Första halvlek är genomgående godkänt, vi försvarar oss bra och går inte bort oss. De skapade inte mycket på oss, säger Felldin och fortsätter;

– Andra halvlek är okej, det är en typisk 0-0-match. Men sen blir vi trötta mot slutet när vi inte riktigt är vana vid att spela 90 minuter. De får en straff från egentligen ingenstans och sen gör de 2-0 direkt efter.

I andra halvlek sen så kom de båda målen. Först via en straff och sedan några minuter senare kom tvåan när AIK fick lite luft under vingarna.

AIK vann träningsmatchen, men det var ett fall framåt, enligt tränare Felldin;

– Det går framåt, det vi gör på träningarna syns som framsteg i matcherna. Tycker att försvaret är okej, vi faller inte igenom, utan vi håller ihop.

– Strukturellt finns där många bra saker idag.

Nästa gång Trelleborgs FF och AIK möts – så är det i OBOS Damallsvenskan.

Det är dags att fixa årskort.

Det var annars många som saknades på lördagen, på grund av skador, sjukdomar och landslagsuppdrag. Det gjorde att endast fyra utespelare fanns med på bänken, utöver målvakten Emma Svensson.

Nästa match för damerna är hemma mot KIF Örebro på fredag, avspark 18:30.

– Kul match, ska bli spännande, avslutar Joakim Felldin.

AIK – Trelleborgs FF, 2-0.

Startuppställning:

Ebba Steen, Saga Ollerstam, Rio Strand, Viktoria Persson, Amanda Olsson, Hanna Persson, Erica Persson Welin, Irmeli Jonsson, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Linnea Prambrant.

Avbytare:

Emma Svensson, Sofie Rewucha, Alice Egnér, Olivia Strid, Jennifer Lilliehöök.