Damerna föll hemma mot GUSK

2023.05.20 | Dam | Björn Sandberg

Damerna förlorade hemma mot Gamla Upsala SK. Matchen slutade 1-2, där avgörandet kom på straff.

I första halvlek kändes gästande GUSK en storlek större i det fysiska spelet och lite mer på alerten. Gästerna gick också till pausvila i ledning, efter en riktig pärla upp i Jennifer Wandts högra kryss.

– Vi vet vad vi möter, lyckas inte alls stå upp för det i första halvlek. Vi försöker ta oss in framför deras backlinje och sen bakom, men vi är för korta i vår förstapassning så vi sätter fast oss själva istället, säger damtränaren Joakim Felldin efter matchen.

– Vi förlorar för många dueller, så det trycker ner oss mycket i banan.

Till andra halvlek gjorde hemmalaget lite ändringar, både med byten och i positioner. Något som också gav effekt, för i andra halvlek var det mycket TFF på Vångavallen.

Matchen kvitterades också tidigt, när Linnea Prambrant klackade in bollen i mål.

– Vi gör några rockader i paus, som jag också tycker lyckas väldigt väl. Får in lite andra spelartyper, blir mer direkta och kommer in bakom. Känslan är att i hela andra halvlek så trycker vi verkligen på, säger Felldin.

Efter kvitteringen var det en jakt på ledningsmål för hemmalaget, men bollen ville inte in. Istället så fick gästerna en straff efter en handssituation.

Straffen var Jennifer Wandt nära att rädda – men gick i mål.

– Kanske vi saknar den där riktiga kvalificerade målchansen, men det är en jäkla massa bollar i deras straffområde – som hade kunnat dimpa ner var som helst.

– Sen är de väl en av typ två-tre gånger som de är på vår planhalva i andra halvlek, så får de en straff på det.

Lite känsla av ett rån?

– Sett till andra halvlek, absolut. Att vi har 1-1 så pass länge och att vi trycker på, så ja, absolut.

– En eloge ändå till hur vi ser ut i andra halvlek, spelar vi en till 45a på samma sätt – så gör vi fler än ett mål. Nu är vi ju klart godkända idag och värda mer, det var vi ju inte i Umeå. Det är en tuff serie det här, alla kan slå alla.

Tyvärr blev det förlust på lördagen hemma mot GUSK, vilket då också är den andra i rad. Om en vecka möter damerna klassiska Mallbackens IF på bortaplan.

– Vi hanterade det ganska bra inför denna, men vi får också backa ur lite och ha distans till det vi håller på med – var vi kommer ifrån. Vi är nykomlingar.

– Nu har vi nånstans levererat både i prestation och resultat, så motståndarna kommer titta mer på oss. Då krävs det att vi gör den andra halvleken mentalitetsmässigt i varje match, varje träning. Det är där vi behöver vara och där vi kan vara – för så bra är vi.

– Vi kommer, med all sannolikhet, förlora fler matcher i år – det är bara att se till att trenden blir så kort som möjligt, avslutar Joakim Felldin.

Trelleborgs FF – Gamla Upsala SK, 1-2

1-1 49′ Linnea Prambrant.

Publik: 200.

Startuppställning:
Jennifer Wandt – Lova Sternfeldt (ut 82), Saga Ollerstam, Edina Filekovic, Olivia Strid – Ebba Jahnfors, Elina Lenir (ut 82) – Tilde Olsson (ut 69), Rio Strand (ut 46), Hanna Persson – Linnea Prambrant.

Avbytare:
Erika Nykjaer, Emelie Nilsson, Ella Degerstedt (in 82), Viktoria Persson (in 69), Matilda Andersson (in 82), Alice Egner (in 46), Jennifer Lilliehöök.