Damerna besegrade Mallbacken

2023.05.27 | Dam | Björn Sandberg

Efter två raka förluster – blev det säker seger borta mot klassiska Mallbackens IF.

Matchen skulle sluta i seger 2-0, där första målet kom via ett självmål, framstressat av Linnea Prambrant och andra gjorde Elina Lenir. Damernas trepoängare skulle komma en stund innan herrarna tog sin hemma på Vångavallen

– Det är nog första gången som damerna och herrarna båda vinner på samma helg, säger en glad Joakim Felldin på vägen hem till Vångavallen.

– Jag tycker att vi från första sekund i matchen tar hand om initiativet. Vi har ju också en boll i stolpen redan innan en minut är spelad. De har inte mycket idag, en rättvis seger.

Det var full fart framåt direkt för gästande Trelleborgs FF på Strandvallen – och redan innan minuten var spelad hade matchens första riktigt farliga chans kommit.

Första målchansen var en nick från Linnea Prambrant – som träffade klockrent i stolpen.

Inget mål då, men målet skulle komma mindre än 20 minuter senare. Även om målet i sig var lite dråpligt, där hemmalagets målvakt sköt bollen på en försvarare och i mål, så kändes det rättvist.

– Vi har haft många såna situationer i år, men då har bollen liksom studsat utanför, eller i nån stolpe. Så nånstans var vi förtjänta av ett sånt mål, säger Felldin om 1-0-målet.

Gräsmattan på Strandvallen var kanske inte den bästa, med hålor och fläckar där det inte var något gräs alls. Men det var inget som stoppade TFF-damerna på lördagen, inte heller motståndet kunde det.

Tidigt i andra halvlek ökade Elina Lenir på ledningen till 2-0, som då också skulle bli slutresultatet.

– Kanske lite för mycket bolltapp idag, men det är nog lite planens fel, men också vårt eget såklart. Inför denna matchen hade vi två raka förluster, vill inte måla upp det som nån svacka, men det är klart att det är skönt med seger igen.

– Bortratreor är alltid starka och Mallbacken är svårspelade. De kommer ställa till det för många lag, de kommer att ta sina poäng.

Efter två raka förluster blev det åter seger. Med segern hoppar Trelleborgs FF upp som delad trea i Elitettan-tabellen.

– En bra dag helt enkelt, summerar Joakim Felldin.

Nästa match för damerna är borta mot IFÖ Bromölla, söndagen den 4 juni 14:00, vilket också är den bortamatch som är närmast Vångavallen.

True Blues anordnar resa dit – https://www.trueblues.nu/post/sk%C3%A5nederbyn-reseinfo-landskrona-och-brom%C3%B6lla

Mallbackens IF Sunne – Trelleborgs FF, 0-2
0-1 18′ Självmål
0-2 50′ Elina Lenir
Publik: 170

Startuppställning:
Jennifer Wandt – Lova Sternfeldt, Saga Ollerstam, Edina Filekovic, Olivia Strid – Alice Egnér (ut 80), Ebba Jahnfors, Elina Lenir, Rio Strand (ut 72) – Linnea Prambrant (ut 72), Tilde Olsson (ut 23).

Avbytare:
Erika Nykjaer, Ella Degerstedt (in 80), Viktoria Persson (in 72), Matilda Andersson (in 72), Hanna Persson (in 23) (ut 80), Ellen Loncar, Jennifer Lilliehöök (in 80).