Blytung trea borta mot HIF

2023.07.25 | Herr | Björn Sandberg

Herrarna tog en blytung seger borta mot Helsingborgs IF på måndagen, där underläge 0-1 vändes till seger 3-1.

– Otroligt skön vinst, otroligt viktig poäng, utifrån hur tabelläget är. Självklart supernöjd, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

Olympia fyller 125 år och det skulle firas i måndagens skånederby. Ett Helsingborgs IF som började knackigt i Superettan, men där de börjat vinna i de senaste matcherna. Gäster till firandet av Olympia var Trelleborgs FF, som förstörde genom att vinna 3-1.

Genom mål av Mattias Andersson och Henry Offia två gånger om, blev det seger och tre poäng hem till Vångavallen. Men, det var Helsingborgs IF som gjorde matchens första mål via straff.

– Lite jobbig inledning, där HIF överbelastar vår vänstersida lite. Har bra kombinationsspel där med bland annat Erik Ring och Benjamin Acquah.

– Tycker att vi kommer in i matchen, får till en hel del bra läge inne i deras box. Vi är värda ett mål redan i första, annars är första halvlek jämn – där båda lagen försöker med sina idéer. Ena stunden är det HIF och andra stunden vi.

– Vi känner ingen stress, känner att vi är inne i matchen på ett bra sätt. Så bara lite tålamod och detaljer diskuterade vi i paus, utifrån lite försvarsspel och lite ytor i anfallsspelet.

Underläge 0-1 skulle vändas till seger 3-1, där lagkapten Mattias Andersson först visade vägen, genom att trycka in kvitteringen i matchminut 56.

Efter kvitteringen närmast exploderade Henry Offia och satte ledningsmålet till 2-1, efter vackert framspel av Markus Björkqvist. Sen ordnade Offia själv matchens sista mål i 77e minuten, till 3-1.

– Sen är det ju liksom, momentum. Helt plötsligt vinner vi boll högt upp, jättebra inspel och jättebra avslut av Offia till 2-1. Hörnan där innan, ja, det är lite tillfälligheter som gör att vi får övertag.

Helsingborgs IF tryckte sedan på i slutet av matchen, fick till några bra lägen. Men Kasper Thiesson Kristensen stod för ett par högkvalitativa räddningar och matchen, den slutade 3-1 till Trelleborgs FF.

– Känns ändå rättvist där, vi har lite taktpinnen i andra. Men sen är det som alltid, ett stressmoment i slutet, men vi har två mål att gå på. De har några inlägg, men Kasper Kristinsen gör ett par bra räddningar där, säger Jacobsson.

Segern firades sedan med True Blues och övriga supporters. Segern innebär också att Trelleborgs FF klättrar något i tabellen.

– Utifrån matchens betydelse, inte bara för att det är derby, utan, så jäkla viktigt att få lite luft. Det är en blytung seger, säger Stefan Jacobsson och avslutar;

– Men, det är en vardag imorgon igen, träning. Vi njuter ikväll, men sen måste vi blicka fram mot nästa derby – som är på söndag.

Det är exakt så, derbyveckan har börjat bra – och vi hoppas att vi kan avsluta den ännu bättre såklart.

På söndag kommer Landskrona BoIS på besök till Vångavallen, avspark 13:00.

Fixa din biljett till derbyt här: https://trelleborgsff.ebiljett.nu/

Helsingborgs IF – Trelleborgs FF, 1-3.
Publik: 9847.

Startuppställning:
Kasper Thiesson Kristensen – Felix Hörberg, Johan Stenmark, Mattias Andersson, Bödvar Bödvarsson – Haris Brkic (ut 79), Herman Hallberg, Markus Björkqvist – Fritiof Björkén, Filip Bohman (ut 69), Henry Offia (ut 79).

Avbytare:
Andreas Larsen, Abel Ogwuche, Nicolas Mortensen (in 69), Mohammed Saeid, Liam Olausson (in 79), Jesper Dickman, Mouhammed-Ali Dhaini (in 79).