Andreas Omidfar är ny lagläkare i Trelleborgs FF

2023.05.17 | Herr | Emanuel Ragnar

31-årige Andreas Omidfar är akutsjukvårdaren som nu också är lagläkare för Trelleborgs FF.

Fotbollskarriären startade i Bunkeflo IF och fortsatte i IFK Malmö där en viss Anders Grimberg lyfte upp Andreas i division 2-truppen som 17-åring. Karriären avslutades i LB07 och fokuset blev istället att genomföra läkarutbildningen.

– Jag utvecklade ett större intresse för idrottsmedicin och gjorde ett forskningsarbete under mitt sista år på utbildningen som inriktade sig på fotbollsrelaterade skador, säger Andreas Omidfar.

2019 startade han sin specialisttjänstgöring inom akutsjukvård på akutmottagningen i Malmö, en stad där han också bor tillsammans med sin fru. I slutet av 2023 är Andreas beräknad att vara klar som specialist och i sitt dagliga arbete prövas han med allt ifrån medicinska, kirurgiska och ortopediska akuta frågeställningar.

– I min roll som lagläkare under matchdag har jag ansvar för akuta medicinska bedömningar och insatser både på och utanför planen. Utanför matchdagar har jag en god och kontinuerlig kontakt med det medicinska teamet där jag ansvarar för den vidare diagnostiken och eventuellt behandlingar vid behov. Tillsammans går vi igenom ett rehabiliteringsschema med prognoser.

– Jag är oerhört exalterad över mitt uppdrag i klubben och att få kombinera min profession tillsammans med mitt intresse, avslutar Andreas Omidfar.