Andreas Larsen förlänger kontraktet med TFF

2023.09.27 | Herr | Emanuel Ragnar

Den 33-årige målvakten blir Trelleborgs FF trogen.

Andreas Larsen kom till Trelleborgs FF första gången inför säsongen 2019. Säsongen 2020 avslutades med att Larsen var högst bidragande till att TFF kunde gå segrande ur den straffläggning mot BP som betydde att klubben skulle spela Superettan även 2021.

Andreas Larsen lämnade TFF efter straffdramat och representerade BK Frem under 2021. Inför 2022 var han tog tillbaka på Vångavallen och var då tydlig med hur bra det kändes att vara tillbaka. Nu är det klart med ytterligare fortsättning i Trelleborg genom det nyligen signade kontraktet som sträcker sig över 2025.

– Det är en riktigt bra känsla att ha skrivit på nytt kontrakt, jag trivs otroligt bra i klubben. Jag har varit här ett antal år i Trelleborg nu och jag uppskattar verkligen föreningen, människorna i och runt laget samt supportrarna, säger Andreas Larsen.

Med sina 33 år tillhör han den äldre skaran i truppen och det är något Andreas försöker visa genom att finnas där för de yngre spelarna.

– Trots att jag börjar bli till åren så tycker jag att jag är på en bra nivå både gällande den fysiska och som spelare i stort. Det är klart att jag samlat på mig mer erfarenhet än många andra i laget och det försöker jag ge vidare till mina lagkamrater genom att vara en bra ledare och försöka hjälpa de yngre spelarna.

Andreas Beck Larsen målvakt Trelleborgs FF

För sportchef Salif Camara Jönssons del är det ytterligare en bit lagd i nästa säsongs pussel gällande truppen.

– Andreas Larsen är verkligen viktig gällande helheten. Han är en spelare och person som alltid är en pådrivare på både träning och match. Han ger alltid 100% och är helt rätt karaktär för Trelleborgs FF.

– Han är en duktig målvakt, som visar hög nivå när det väl gäller, med stort TFF-hjärta som också är en ledare både i form av hur man tar sig an träningar och match men också hur man är som lagkamrat.