Abbe Rehn skriver kontrakt med Trelleborgs FF

2024.06.25 | Herr, Ungdom/Akademi | Emanuel Ragnar

Mittbacken har skrivit på ett kontrakt över 2026.

Nästa spelare att ta klivet från akademin till att skriva kontrakt är Abbe Rehn, 19 år. Mittbacken har Skegrie BK som moderklubb och via spel i Trelleborg United och LB07 kom han till Trelleborgs FF inför säsongen 2019.

– Det känns verkligen kul att ha skrivit på mitt första kontrakt med TFF. Jag har jobbat hårt för detta sedan jag kom till klubben och jag har tittat väldigt mycket på TFF genom livet och det har alltid funnits en tanke om att jag vill spela i den blå tröjan på seniornivå, säger Abbe Rehn som också säger att han hejat fram Trelleborgs FF från både stå- och sittplats genom åren.

– Säsongen i P19 har känts väldigt bra om jag jämför med förra säsongen som var tyngre för min del. Tillsammans med Kristian Haynes så har vi lagt en grund för att få skjuts i min utveckling och det har verkligen gett resultat i år, säger Abbe som också utvecklar sina styrkor som spelare.

– Jag är kanske är lite kortare än vad man tänker att en mittback ska vara men jag kompenserar det med snabbhet, förmågan att läsa spelet och att jag är brytningssäker, säger han och har målet tydligt för sig vad som väntar under sommaren och hösten.

– Jag vill först etablera mig i a-truppen för att sedan få speltid och efter det spela kontinuerligt. Det är det som driver mig stenhårt just nu.

Sportchef Salif Camara Jönsson är nöjd över att strategin över att utveckla spelare i akademin fortsätter ge resultat.

– Abbe har spelat ett antal träningsmatcher men också varit uppe i den vardagliga träningen flera gånger och han har visat prov på en fin utveckling den här säsongen. Nu lägger vi en plan för att få en fortsatt utveckling för honom på bästa sätt och ser fram emot att han ska utmana de övriga mittbackarna i truppen framöver.