A-lagskontrakt för Kalle Wendt

2023.09.15 | Herr, Ungdom/Akademi | Emanuel Ragnar

Den 18-årige mittfältstalangen tar klivet upp till A-laget.

Kalle Wendt kom till TFF:s akademi från BK Höllviken inför säsongen 2021 och då till P16-laget. Därefter har han steg för steg representerat övriga akademilag innan han lyftes upp till träning med A-laget i somras. Nu har han satt sin signatur på sitt första A-lagskontrakt, ett kontrakt som sträcker sig över 2026.

– Det är en väldigt bra känsla att ha fått skriva mitt första A-lagskontrakt. Det är något jag jobbat hårt för i hela mitt liv men nu gäller det att fortsätta jobba hårt, för jag är inte nöjd med att bara skriva på ett kontrakt, säger Kalle Wendt.

I sommarens träningsmatch mot Halmstad kom A-lagsdebuten och senare under sommaren kom också tävlingsdebuten i cupmatchen mot Husqvarna. De som var på plats fick se en spelare som tog för sig direkt.

– Jag ser mig själv som en teknisk, offensiv innermittfältare som vågar driva boll genom lagdelar samtidigt som jag försöker hitta passningar till mina lagkamrater som sätter dem i bra situationer, säger Kalle när han ska beskriva sig själv som spelare.

Under 2022 kallades han till landslagsläger för P17-landslaget som en av 68 spelare och hans syn på framtiden är klar.

– Jag kommer fortsätta att jobba hårt för att bli bättre varje dag. Jag känner stolthet över att representera Trelleborgs FF och kommer göra allt för att hjälpa klubben nå de mål som sätts upp.

Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF, betonar vikten av att kunna utveckla spelare i den egna akademin.

– Att utveckla unga spelare i vår akademi för att sedan slussa in dem i A-lagsträning och därifrån skriva kontrakt är ett arbete som vi lagt stor vikt på de senaste åren. Jag, tillsammans med Kristian Haynes som är utvecklingschef och Martin Biärsjö, som är akademichef, ansvarar för att ge våra duktiga ledare och spelare möjligheter att skapa den utvecklingen i klubben och även om det är ett ständigt pågående arbete så är känslan att vi nu har en stabil grund att stå på, säger Salif Camara Jönsson.

– Kalle Wendt är en skicklig spelare som både kan avancera med boll på egen hand samtidigt som han hittar sina medspelare via ett skickligt passningsspel. Han är en ödmjuk person men som inte tvekar att ta för sig på både träning och match med äldre spelare. Det ska bli väldigt spännande att följa hans fortsatta utveckling hos oss.