1-1 mot Bröndby IF i genrepet inför Superettan

2023.04.18 | Herr | Emanuel Ragnar

Med lite mer än en vecka kvar till premiären av Superettan tog Trelleborgs FF bussen över bron för att möta Bröndby IF. Motståndarna hade en trupp med en mix av seniorspelare och yngre spelare då det är landslagsuppehåll just nu och ett antal spelare iväg på detta.

Första halvlek visade hemmalaget upp att man var ett bolltryggt lag som gärna rullade runt bollen mellan lagdelarna istället för att använda sig av det raka spelet. Vid ett par gånger bjöd man TFF på bra lägen via felpass i backlinjen men bland annat Henry Offia kunde inte utnyttja läget utan avslutade högt över.

Bröndby fortsatte att rulla boll och försökte mer och mer ta sig runt på kanterna. De bollar som levererades in i straffområdet tog dock Kasper Thiesson Kristensen hand om och målvakten var bra matchen igenom med ett lugnt och tryggt spel där han också vid flertalet gånger startade snabba omställningar.

Efter en mållös första halvlek kom lagen överens om en kort paus och således startade den andra halvleken relativt omgående. Trelleborgs FF hade nu motvind istället och det verkade som att det underlättade att få till spelet mer än att medvinden hjälpte laget i första halvlek. Man etablerade mer spel på offensiv planhalva och med 20 minuter kvar kom det stora läget för Filip Bohman när han fick ett fritt läge mot mål. Hemmalagets målvakt gjorde dock en riktigt bra räddning när han mötte anfallaren långt ut.

Matchen rullade på och det såg länge ut som att det skulle sluta mållöst men med bara ett par minuter kvar av matchen satte Bödvar Bödvarsson bollen i djupled på vänsterkanten, Henry Offia löpte ifrån sin försvarare och serverade Othmane Salama i mitten som stötte in ledningsmålet.

Det skulle dock inte bli någon seger för bortalaget. Med matchens sista spark kvitterade Bröndby och trots att TFF-spelare protesterade mot målet för att man tyckte det var spel med handen fastställdes slutresultatet till 1-1. Totalt sett var det en rejäl match över 90 minuter med både finurligt spel och hård kamp vilket gjorde det till ett bra genrep.

– Vi gör en väldigt bra insats där ute idag, och det är många spelare som gör en bra match. Vi möter ett skickligt lag med både rutin och hög kvalité där mina spelare går ut och visar bra attityd och koncentration i 90 minuter. Kasper i mål gör ett jättebra insats, backlinjen gör det väldigt bra hela matchen och även om vi gärna hade haft ännu längre anfall så skapar vi farligheter från de chanser vi har, säger Per-Ola Ljung.

”Spelarna går ut och gör det vi pratat om att göra och viker inte en tum från det idag.”

Per-Ola Ljung

– Det var flera spelare som fick en bra träff rent individuellt i dagens match, men det stora glädjeämnet var att vi satt ihop som lag över 90 minuter. Spelarna går ut och gör det vi pratat om att göra och viker inte en tum från det idag.

– Nu väntar ett rejält träningspass för spelarna imorgon och sedan lite ledighet i helgen. Vi startar nästa vecka intensivt och sedan börjar vi ladda upp inför premiären mot Gefle. Det här var ett bra genrep att ta med sig in i sista veckan inför Superettan.

Startuppställning:
Kasper Thiesson Kristensen – Felix Hörberg, Mattias Andersson (ut 68), Tobias Karlsson (ut 68), Bödvar Bödvarsson – Mohammed Saeid (ut 86), Herman Hallberg, Haris Brkic (ut 86), Henry Offia – Filip Bohman (ut 86), Liam Olausson (ut 68)

Avbytare:
Andreas Larsen, Mikko Viitikko (in 68), Abel Ogwuche (in 68), Lukas Minter Wettergren (in 68), Liam Rosvall (in 86), Othmane Salama (in 86), Johannes Käck (in 86)

KÖP DIN BILJETT TILL PREMIÄREN AV SUPERETTAN HÄR!