Spela fotboll i Trelleborgs FF

Funderar du på att skriva in ditt barn i Trelleborgs FF?

Så roligt att ditt barn vill börja spela fotboll för TFF! Innan du slutför inskrivningen ber vi dig läsa genom denna sida.

Här finner du information som du som vårdnadshavare behöver känna till och tar upp allt från vad det innebär att vara aktiv i en ideell förening, till värdegrund och kläder till elitsatsning.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor om innehållet. Våra kontaktuppgifter finner du längst ner på sidan.

Värdegrund

Samtliga aktiva förbinder sig att följa föreningens värdegrund och det är viktigt att du som förälder också gör det.

Respekt

Vi föregår med gott exempel och visar öppenhet och respekt för människors lika värde och olika åsikter. Vi förespråkar rent spel både i och runt Trelleborgs FF.

Gemenskap

Vi är välkomnande, genuina och värnar om det personliga mötet i relation till alla vi möter inom och utanför Trelleborgs FF.

Vi gör alltid vårt yttersta för att vara en god kamrat och bidra till gemenskap där alla är välkomna.

Vi står upp tillsammans i med och motgång.

Nyfikenhet

Vi är modiga, vågar prova nytt och ser utmaningar som något som utvecklar oss.

Ideell förening

Trelleborgs FF är en ideell förening. Det innebär att de flesta människor du stöter på i föreningen är obetalda och utför sina uppgifter på sin fritid. Detta gäller exempelvis tränarna för ungdomslagen, föräldragruppsansvariga och funktionärer på matcher. Ha gärna detta i åtanke vid kontakt med dessa personer.

Vad förväntas av dig som är förälder?

Att vara stöttande. Detta önskar vi att du är mot alla barn och ungdomar, egna så väl som andras, mot personal och ideella.

Hålla koll på (och svara på) kallelser till träning, match och annat. Föreningen använder sig av Sportadmin och det gör det lätt för dig att hålla koll på vad som är på gång.

Funktionär på matcher. Under säsongen tilldelas lagen minst två A-lagsmatcher där ni som föräldrar förväntas ställa upp. Oftast rör det sig om kiosktjänst, ca 3 timmar under helg eller kväll. Likaså kommer du bli tillfrågad att hjälpa till i samband med föreningens större cuper.

Transport till träning och match (om barnet inte kan ta sig dit själv). Oftast skapas grupper i lagen för att samåka.

Trelleborgs FF Flickfotboll
Trelleborgs FF ung maskot

Vad får man i Trelleborgs FF?

Först och främst får ditt barn en sund tränings- och matchmiljö i en förening med bra människor där vi värnar om varje individ i vår verksamhet. En av våra grundbultar är att erbjuda fotboll både för bredden och eliten och vi gör allt för att behålla ungdomarna inom sporten så länge det går.

Träningsfrekvens sker utifrån ålder, från 1 dag i veckan för de allra yngsta upp till 4 dagar i veckan för de äldre.

Match spelas i seriesystemen under säsong, sker då oftast på helgen. Matcherna förläggs både i Trelleborg och på andra orter.

Cuper bekostas till viss del av föreningen och till viss del av lagen själv. För att inte alla kostnader ska landa hos barnet själv finns möjligheten att bygga upp en lagkassa genom olika aktiviteter med laget, exempelvis lottförsäljning.

Genom träningsavgiften bekostas till viss del även kläder. För åldrarna 4 till 13 ingår exempelvis matchställ, i de äldre lagen ingår det träningskläder, olika alternativ beroende på ålder. Om så önskas kan ytterligare TFF-kläder köpas genom vår klubbshop på Intersport i Trelleborg eller online.

Motivationslyftet och arbetet med att hitta balans mellan träning, skola, sömn och kost är en obligatorisk del av träningen för alla ungdomar mellan 15 och 17 års ålder.

Utbildningstrappan

Uptbildningstrappan följs såklart i träningen på plan, men det finns även en utbildningstrappa utanför plan. Detta innebär att våra olika ålderskullar har olika uppgifter, ofta knutet till match.

F4-10: Maskot till Dam A
P4-10: Maskot till Herr A
F13: Bollflickor till Dam A
P14: Bollpojkar till Herr A
P15: Sälja Halva Potten vid Herr A-matcher
P17: Scanning och biljettkontroll vid Herr A-matcher

TFF ungdomsspelare

Besök ungdomsportalen

Klicka på knappen för att ta dig till vår ungdomsportal. Här finner du mer detaljerad information kring våra olika lag, inklusive kalender och kontaktinformation till ledarna.