Projekt Nya Vångavallen

Projekt Nya Vångavallen

Kommunens ”Projekt Idrottsstaden” berör och engagerar. Trelleborgs FF är en av de föreningar som i högsta grad påverkas av detta projekt – mest i positiv bemärkelse såklart, men det kommer även att föra med sig vissa utmaningar och i värsta fall försämringar för oss som förening.

Vi har under det gångna året lyssnat till konversationer kring projektet och snappat upp frågor och funderingar i olika forum. Eftersom vi inte alltid kan vara på plats för att svara och berätta om vårt utgångsläge har vi samlat ihop ett gäng av de vanligaste kommentarerna nedan.

Det är viktigt för oss att poängtera att när vi talar om Vångavallen menar vi inte bara arenabyggnaden, utan även träningsplanerna för den vardagliga verksamheten för våra barn och ungdomar. Tyvärr håller Vångavallen inte den standard som behövs för vår verksamhet. Det gäller allt från omklädning till materialvård och förvaring för 756 aktiva, 30 lag och 360 dagars verksamhet under året.

Lokaler som passar för den dagliga verksamheten

Idag används bland annat ideella ledares bilar som förvaring av material för att deras verksamhet ska fungera. Alla anställda arbetar i undermåliga lokaler som saknar allt från mötesrum och kontorsutrymme till kök, matplats och tillräckligt med toaletter.

Dessutom är arenan inte godkänd för Allsvensk spel. Dispens går inte att få fler gånger såvida inte det finns tydliga och bestämda planer för en ny arena. TFF avser att växa i takt med att staden gör det, vi vill skapa möjlighet att ta emot alla som vill spela fotboll och ge dem en aktiv och hälsosam fritid. Det kommer vi inte kunna göra framåt utan att få förutsättningarna på plats. En av våra farhågor är att vi i dagsläget ser ut att bli av med träningsplaner för våra yngsta, beroende på var det nya badhuset placeras.

Projekt Idrottsstaden

”Nya Vångavallen” är endast en del av ett större projekt på området. Det innefattar förutom Vångavallenområdet även Söderslättshallen med ny simhall och ishall, bostäder, skola och fritidsmöjligheter för stadens unga.

Frågor och funderingar

Via den här sidan vill vi i Trelleborgs FF ge svar på vanligt förekommande frågor. Har du en annan fundering gällande vår del i Nya Vångavallen/Idrottsstaden så får du gärna kontakta vår Marknads- och kommunikationschef Lotta Fjällström via lotta.fjallstrom@tff.m.se

Vångavallen, vision Idrottsstaden (publicerad 8 februari 2022 av Trelleborgs Kommun)