TFF e-sport gustaf bakifrån match

E-Sport

TFF syns även i de digitala mästerskapen

TFFeSport är ett projekt som startades 2019 av Martin Biärsjö och Mika Loimi. På initiativ av SEF (Svensk Elitfotboll) ser vi det från TFF som en möjlighet att kunna interagera med fler än bara våra aktiva idrottare inom föreningen. Projektet gör det även möjligt för oss att vara ledande inom kommun och närhet i frågor som inte enbart är idrottsrelaterade.

Tävlingar nationellt och internationellt

I dagsläget drivs projektet av Gustav Larsson (piaacj), som både agerar som ansvarig och spelare. Tillsammans med Lukas Torstensson (Feltlucky) och Jesper Sjöberg (Noper) som också är spelare för laget. TFFeSport tävlar främst i eAllsvenskan, men är även delaktiga i en rad av nationella och internationella tävlingar, som eSvenska Cupen och eClub World Cup.

TFFeSport livesänder många av sina turneringar och matcher via Twitch.com, där vi går under namnet tffesport. eAllsvenskan sänder alla sina matcher via både Twitch och Youtube.

Följ matcherna på Twitch

TFFeSport livesänder många av sina turneringar och matcher via Twitch.com, där vi går under namnet tffesport. eAllsvenskan sänder alla sina matcher via både Twitch och Youtube.

VÅRT e-SPORTLAG

Trelleborgs FF e-sport Gustav Larsson

PIAACJ

Gustav Larsson

Gustav  är trotjänaren som varit med sedan starten och anslöt till laget inför säsongen 2019/20. Med stabila insatser, ett hjärta för klubben och gott ledarskap tilldelades Gustav det nya ansvaret för e-sport satsningen inför säsongen 2022/23.

             

FELT LUCKY

Lukas Torstensson

              

Trelleborgs FF e-sport Lukas Torstensson
Trelleborgs FF e-sport Jesper Sjöberg

NOPER

Jesper Sjöberg

              

Vad är e-sport?

E-sport står för elektronisk sport och är ett samlingsnamn på tävlingsinriktade dator- och tvspel. För att ett spel ska vara en e-sport krävs det att de tävlande möter varandra och inte spelar mot datorn. Det är även den tävlandes prestation som ska vara det avgörande för vem som vinner och ingen slumpmässighet får finnas.

Om e-Allsvenskan

eAllsvenskan är Sveriges största professionella FIFA-tävling, och en del av FIFA 23 Global Series. Klubbar från Allsvenskan och Superettan gör upp om titeln och prispengar, men även en Play-in-plats till EA SPORTS FIFA 23 Global Series Playoffs.

Vill du veta mer?

Kontakta Gustav så berättar han gärna mer!

TFF Gustav Larsson

Gustav Larsson
Ansvarig E-sport

gustav.larsson@tff.m.se